Wedstrijdverslag

Competitie: The Underground - The Rabbits.....8 - 2

Jaazeeker ! (2)

Vrijdagavond moesten we darten tegen The Underground. Een van onze directe concurrenten. Rouven ging naar de zitting dus ik mocht weer eens mee(gooien).

We begonnen nog best aardig. Silvia was als eerste en kwam na een 100 score en een gelijk opgaande leg op 55 en shotte deze zeer creatief: 17-D19. Ach ja, das ook 1-0. In de tweede leg neemt de tegenstander een voorsprong op Silvia, mede dankzij een 140 score. Silvia zet aan het einde van de leg haar score van 129 naar 32, maar weet deze niet uit te gooien. Haar tegenstander doet dit wel via dubbel 2. De derde leg heeft de tegenstander een kleine voorsprong. Silvia staat op 86 en krijg 1 pijl voor de dubbel. Deze wordt gemist waarna de tegenstander een einde maakt aan de wedstrijd via dubbel 8. 1-2 verloren.

Gina was als 2e. Gina heeft een kleine achterstand maar haar tegenstander weet al snel dubbel 16 te shotten. De tweede leg is meer gelijkopgaand, en deze weet Gina ook snel te shotten via 20-D10. Weer een derde leg waarin de tegenstander een 105 score werpt. Beiden komen op dubbel 18, maar geen van beide weet deze te raken. Na een telfout van Gina komt ze op 7 te staan, en shot haar tegenstander de dubbel 8. Weer 1-2 verloren.

Michael was als derde. In tegenstelling tot de vorige keer kende hij geen startproblemen. Helaas heeft zijn tegenstander een vliegende start. Deze gooit een 100 en een 140 score, en shot 43 via 3-tops. In totaal een 20-darter. In de tweede leg houdt Michael zijn tegenstander bij, mist 'ruim' 170 en raakt het ijzer van de dubbel 18. Uiteindelijk staan ze allebei op 'Madhouse', en helaas is de tegenstander er beter in. 0-2 verloren.

Tim (ik dus) mag als 4e. Na een goed begin van mijn tegenstander: 121 gevolgd door 100 score, blijf ik achter. Maar de tegenstander gooit zo dat hij dubbel 1 overhoud. Na dubbel 20 en dubbel 10 meerdere malen gemist te hebben vliegt hij in de dubbel 5, wonderbaarlijk. In de tweede leg ben ik beter, een 140 score (miste 180, maar dat vind ik nu al doodnormaal), en een aardige voorsprong. Maar weer willen D20-D10 en D5 niet. Tegenstander weer op dubbel 1, en gooit deze dan toch. De derde leg gaat eindelijk gelijk op, de enige kans op een dubbel wordt langsgegooid, en de tegenstander shot 40 via 20-D10. Weer 1-2 verlies.

Rick moet de hoop levend houden. Hij komt op achterstand en haalt dit ook niet meer in. Tegenstander shot 54 via 18-D18. In de tweede leg hetzelfde verhaal: weer een grote achterstand, maar daar komt hij van terug. Hij krijgt enkele pijlen voor de leg maar mist deze. De tegenstander is medogenloos en shot 6 via 3-1-D1. Het waren ook slechte scores die Rick gooide, misschien wel een overtreffing van zijn 'slechtste wedstrijd ooit'. 0-2 verlies

Met een 5-0 achterstand is er eigenlijk geen hoop meer, maar dan komt Hubert. In de eerste leg gooien beiden een 100 score. Hubert krijgt veel kansen op de dubbels, vooral dubbel 8. Zijn tegenstandster gooit dubbel 1 uit. In de tweede leg ligt Hubert ver voor, en kan dan uiteindelijk dubbel 1 shotten. In de derde leg gooit zijn tegenstandster een 100 score. Gelukkig heeft Hubert daar geen last van en shot dubbel 8. 2-1, en eindelijk winst.

Tussenstand: 5-1, met nog een heel klein beetje hoop.

Tactic: Rick en Tim
Rick gaat ingooien en gooit al zijn triples uit zijn systeem. Daardoor wordt de eerste leg ook vrij kansloos verloren. Oh ja, ik gooide ook waardeloos. De tweede leg loopt iets beter en wordt dan ook gewonnen. Alle bull's zoeen beetje door Rick geworpen. De derde leg begint goed, maar we houden het niet vol, en worden overtroefd. 1-2 verloren, en dus geen punt voor The Rabbits.

501: Hubert en Silvia
De eerste leg kent geen bijzonderheden, en wordt geshot door de tegenstanders via D16. In de tweede leg komt Hubert IN met een 100 score. Helaas gooit de tegenstander in die leg een 100 en een 140 score. Na een lange periode van concentratie weet Hubert dan wel de dubbel 8 te raken en de stand naar 1-1 te brengen. De derde leg bevatte een 112 score van Hubert. Waar na veel verkeerde dubbels de tegenstander zijn slag slaat en dubbel 1 shot. 1-2 verloren (de 5e al). Tijd voor pijltjes met mayo.

701: Michael en Gina
In de eerste leg wordt door Michael een 100 score gegooid, maar de tegenstander shot sneller: 0-1. In de tweede leg gebeurt het ongelooflijke (+niet door mij geziene): Michael gooit zijn beloofde 180. Weer aan een goed voornemen voldaan. Maar als je een 180 gooit en de boot in gaat met 0-2 nadat de tegenstander dubbel 1 shot, das weer niet zo goed. Maarja, beter iets dan niet (beter een 180 en geen punten, dan geen 180 en geen punten).

Tussenstand: 8-1, en dorst dat we hadden

De teamleg ging weer op teamleg-niveau. Geen grandioze scores. Tsja, en dan heb je wel eens dat Rick 19 via 17-dubbel 1 shot. En dat gebeurde dus ook. Ook al leek het een behoorlijke lucky shot (die tweede pijl zat hendig erboven). RONDJE VERDIEND !!!

Eindconclusie: 8-2 verloren, 5x net niet gewonnen. Maar eerlijk is eerlijk, de tegenstander was gewoon beter die avond. Volgende week zonder Rouven en zonder mij (zitting), maar met Samantha. Succes en véél plezier tegen DC Heerlen 1.

© Tim